Kiralama Şartları

Ehliyet ve Belge Gereksinimleri
Tüm kiracılar aşağıdaki belgelere sahip olmalıdır:

  • Fotoğraflı geçerli bir Ehliyet
  • Ana sürücü adına geçerli bir Kredi kartı
  • Uluslararası müşteriler, Türkiye’ye giriş damgası taşıyan pasaportlarını ibraz etmelidir.
  • Türk vatandaşlarının hem ehliyetlerini hem de nüfus cüzdanlarını göstermeleri gerekmektedir.

Kompakt ve ekonomik araç grupları için, sürücü ehliyeti en az 1 yıllık olmalı ve kira başlangıcından sonra en az 30 gün geçerli olmalıdır.

Kompakt, Standart, Orta ve SUV araç grupları için, ehliyet en az 3 yıllık olmalı ve kira başlangıcından sonra en az 30 gün geçerli olmalıdır.

Premium/lüks kategorileri kiralamak isteyen sürücülerin en az 5 yıllık sürücü ehliyetine sahip olması ve kira başlangıcından sonra en az 30 gün geçerli olması gerekir.

Ehliyetlerin İngilizce, Latin veya Roma alfabesi olması gerekir.

Bir sürücü ehliyeti İngilizce, Latin veya Roma alfabesinde bulunmadığında Uluslararası Ehliyet gereklidir. Uluslararası Ehliyet programına katılmayan ülkelerde yaşayan müşterilerin, ehliyetle birlikte resmi olarak çevrilmiş bir versiyonunu sunmalarına izin verilir.

Kiracı, ehliyetinin ilgili ülkede kullanım için geçerli olmasını sağlamaktan ve yerel yasalarca Uluslararası Sürüş İzni gerekip gerekmediğini belirlemekten tek başına sorumludur. Geçerli bir lisans ve uluslararası geçerliliğin sağlanmaması durumunda araç tedarik edilmeme ve ücret iade etmeme hakkı saklıdır.

Kiracının gerekli belgeler olmadan kiralama masasına gelmesi durumunda rezervasyon iptal edilecektir. Bu durumlarda para iadesi yapılmaz.

Aşağıdaki durumlar dahilinde ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere kiralama reddedilebilir:

– Önceki kiralamalardaki hasar geçmişi ve uygunsuz kullanım

– Bekleyen bir kovuşturma veya polis soruşturması

– Hırsızlık, dolandırıcılık veya sahtekarlıkla ilgili suçlardan mahkumiyetler

– Son 5 yıl içinde kusurlu bir kazaya karışmak

– Son 3 yılda 1’den fazla kazaya karışmak

– Kusurlu görme

Kimlik Tespiti
Geçerli, fotoğraflı ve TCKN yazan kimlik (pasaport veya ulusal kimlik).

Kur Farkı Maddesi ve Açıklama

Yurt dışında işçi, serbest meslek ve müstakil iş sahibi Türk Vatandaşları ,Türkiye’de kanuni yerleşim yeri bulunan gerçek ve tüzel kişiler haricindeki Kiracılar tarafından dövize endeksli faturalar için yapılacak ödemeler ya fatura üzerindeki döviz tutarının ödenmesiyle ya da fatura üzerinde belirtilen ödenecek döviz tutarının ödeme tarihinde geçerli olan T.C. Merkez Bankası Döviz Satış Kuru ile TL karşılığı ödenerek yapılacaktır. Kiracı ödeme yaparken döviz cinsinden olan borcunu döviz olarak öderse ya da döviz borcuna karşılık ödeme yapacağı gün geçerli olan T.C. Merkez Bankası Döviz Satış Kuru üzerinden TL karşılığını öderse oluşacak kur farkı Kiracı’dan talep edilecektir.

Türk Vatandaşları

Türk vatandaşları, seçilen araç grubuna göre 1001 ile 1701 arasında değişen kredi derecelendirme kontrolüne tabi tutulacaktır. Kiralamaya hak kazanmaları için Türk müşterilerin bu kontrolü geçmesi gerekir.

Kabul Edilen Ödeme Yöntemleri ve Mevduat Ön Yetkilendirmesi

Ödeme Yöntemi

Yerel Kiralama Ücretleri için kabul edildi

Teminat Depozitosu için Kabul Edildi

Kredi Kartı (VISA/Mastercard)

EVET

EVET

American Express

EVET

EVET

Diners

HAYIR

HAYIR

Ön Ödemeli/Sanal Kart (VISA/Mastercard)

HAYIR

HAYIR

Banka kartı

HAYIR

HAYIR

Kabartmasız/Elektronik Kullanım Kartı

HAYIR

HAYIR

Kiralama süresince kartınızdan/kartlarınızdan teminat depozitosu çekilecektir (ödeme olarak alınacaktır). Yukarıda belirtilen, kabul edilen kartlar ana sürücünün adına olmalı ve ödemeleri karşılamaya yetecek kadar para bulunmalıdır. Geçerli bir kartın sağlanmaması, rezervasyonun iptal edilmesine ve ön ödemeli tutar için geri ödenmemesine neden olabilir.